Vakantie! Een paar leestips.

Vakantie, wat een lekker vooruitzicht. Ruimte, rust, tijd om uit te blazen en nieuwe inzichten op te doen. Een boek geeft je vaak net dat ene inzicht of idee waar je verder mee kunt. Heb je al een flinke stapel om mee te nemen? Dan kun je dit stukje overslaan of bewaren voor later.

Mooi, je leest verder. Dus nu moet ik leveren…

Tip 1 De Enthousiasme Trilogie Flame, Flood, Flow – Rijn Vogelaar
Een inspirerende trilogie die je op twee manieren kunt lezen. Of je leest ‘m in één ruk uit óf je leest een stuk en gebruikt dat in je strategie, tactiek of dagelijks werk. Zelf ben ik van het laatste, want de inspiratie vliegt naar binnen en is direct toepasbaar. Het boek is logisch opgebouwd en geeft je een prima framework om je strategie mee aan te vullen.
Het eerste deel draait om de Flame, de lucifer en het kleine brandhout waarmee je het vuurtje start. Een idee, product of dienst en de hoe je dat de wereld in helpt.
Het tweede deel Flood gaat over de manier waarop ideeën worden opgepakt. Hoe je medewerkers, klanten, doelgroep en anderen je idee overnemen en verder verspreiden. Je hebt een stam of community nodig om je idee vleugels te geven. Hier komt enthousiasme om de hoek kijken. Kun je er enthousiast over vertellen en kunnen je medewerkers dat en klanten dat naar hun vrienden en bekenden?
Tenslotte is er Flow. Hoe blijft je idee aan de oppervlakte en blijven mensen er enthousiast over.

Tip 2 De kracht van scrum – Rini van Solingen & Eelco Rustenburg
Wil je lekker lezen én wat opsteken over scrum? In een goed verteld verhaal nemen Rini & Eelco je mee in een van de hotste projectmanagement topics. Het boek leest heerlijk weg en in een uurtje heb je veel inzicht in scrum. Met een beetje lef kun je het hiermee al een eerste project met scrum uitvoeren. Mart Verhulst is CTO bij een software bedrijf. Een project voor zijn belangrijkste klant wil niet vlotten. De relatie met zijn klant staat onder druk. Een oplossing is nodig, Mart reist naar zijn klant af voor overleg. Mart drinkt een biertje in de hotellobby om te ontspannen na de meeting en ontmoet Pekka. Het gesprek gaat al snel over het project. Pekka blijkt scrum-coach en heeft een heel andere kijk op de aanpak van het project. Dat zet Mart aan het denken. En het lijkt een longshot, maar Mart vraagt Pekka om met zijn scrum aanpak het project vlot te trekken.

Tip 3 Verleiden op het internet – Aartjan van Arkel
Nee, het gaat niet om het binnenlokken van een schone via internetchat. There’s an app for that… Aartjan schrijft over het verleiden van bezoekers op je site voor de volgende stap en de stap daarna, tot ze uiteindelijk doen waar jij op hoopt. “Hope is not a strategy” heb ik ergens gehoord. Met de tips uit Verleiden op internet wordt hopen verwachten. Je weet in ieder geval zeker dat je er alles aan doet om het voor de bezoeker op je site zo makkelijk en aantrekkelijk mogelijk te maken. Het fijne van dit boek is dat je het naast je toetsenbord kan leggen, een hoofdstuk leest en direct je site gaat aanpassen. Lekker praktisch dus.
Door Simon Siahaya
Online & dialoog marketeer, van old skool naar school en verder. Vader, Utrechter, easygoing. Gedreven door all things digital en resultaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zij gingen je voor