Wat ik tijdens mijn stage over linkbuilding leerde

Mijn naam is Maria Visser, ik ben 18 jaar en ik loop al 3 maanden stage bij De Afdeling Marketing. Ik heb tot nu toe veel geleerd en gedaan voor linkbuilding. Hieronder staat een korte uitleg over wat linkbuilding is en hoe het jouw bedrijf kan helpen om hoger in de zoekresultaten van Google te komen.

Linkbuilding: wat is het en waar is het goed voor?

Een link die verwijst binnen dezelfde website is een interne link, een link die verwijst naar een andere website is een backlink. Als we het over linkbuilding hebben dan hebben we het over het verzamelen van backlinks. Linkbuilding is het koppelen van verschillende webpagina’s naar een specifieke website aan elkaar. Het doel van linkbuilding is om de populariteit van jouw website te vergroten, waardoor jij een betere positie krijgt in Google. Google ziet links naar jouw website namelijk als een stem van iemand. Hoe meer stemmen je krijgt, hoe waardevoller en relevanter Google jouw website zal zien.

De ene backlink is de andere niet

Een goede linkbuilding strategie helpt je om meer backlinks te krijgen. Het gaat erom dat je backlinks krijgt van sites met autoriteit. Maar de allerbeste linkbuilding strategie is niet gericht op het behalen van de meeste backlinks. Je moet de beste content maken zodat anderen jouw content gaan delen, ook zonder te vragen. Je kan ze een handje helpen door ze te mailen, bellen of te bereiken via social media. Maar dan blijft nog steeds het belangrijkste dat je goede content op je site hebt staan. Je kunt content ook via andere kanalen delen om op die manier backlinks te verzamelen.

Kortom: met een goede website met relevante content is de kans groot dat andere sites naar je linken waardoor je een betere positie krijgt in Google.

Teksten moeten wel bij elkaar passen

Bij linkbuilding moet je er goed op letten dat de teksten die je aan elkaar linkt bij elkaar passen. Logisch, linken is bedoeld om het de bezoeker van een website gemakkelijk te maken meer over een bepaald onderwerp te weten te komen. Een tekst over een telefoon kun je dus niet aan een tekst over planten koppelen. Dat ziet Google direct en daar kan je voor gestraft worden.

Linkbuilding kost tijd

Wat ik heb geleerd toen ik met linkbuilding bezig was is dat het veel tijd kost en je er echt goed voor moet gaan zitten. Je kan het niet even snel tussendoor doen. Ik vond het erg leuk om die teksten allemaal te lezen en dan een beetje te puzzelen over wat naar welke pagina gelinkt kan worden en wat niet.

Het kan ook lastig zijn omdat je je heel erg in de teksten moet verdiepen. Als je dan een tekst leest die je eigenlijk niet heel veel interesseert, is het lastig om je te focussen op de informatie die erin staat.

Wat helpt is een paar aantekeningen te maken bij elke pagina die je leest. Je kan dan een paar dagen laten even snel teruglezen waar een pagina over ging zonder dat je de tekst weer helemaal opnieuw hoeft te lezen. Dat gaat een stuk sneller.

Ik ga nog 2 maanden stage lopen bij De Afdeling Marketing en hoop nog veel meer te leren over teksten schrijven en natuurlijk over linkbuilding. Tot de volgende keer!

Meer lezen over linkbuilding? Neem dan vooral een kijkje op onze website!

Verbeter jouw web autoriteit met linkbuilding.

Door Maria Visser

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zij gingen je voor

We delen onze kennis!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang; Inspirerende marketing voorbeelden, tips en inzichten waar je direct mee aan de slag kan.

Je ontvangt max 1x per maand onze nieuwsbrief.